HRNČEKOVÝ tvarohový koláčik s piškótami: Šťavnaté cesto a vrstvy, ktorým neodolá nikto – tromfne aj krémeš!

Recept, ktorého autorkou je pani Pavla sa vám dokonale hodí k vašej víkendvej pohodičke. Určite ho vyskúšajte, je lahodný, jednoduchý a chuťou tromfne aj klasický krémeš.

 

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajícia

1 hrnček kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček vlažného mlieka

1/2 hrnčeka oleja

1 vanilkový cukor

2 hrnčeky hladkej múky

1 prášok do pečiva

2 PL kakaa

Krém:

500 ml mlieka

1 hrnček kryštálového cukru

2 vanilkové pudingy

maslo

500 gramov jemného tvarohu

Punč:

1 dcl vody

2-3 PL cukru

1 PL citrónovej šťavy

0,5 dcl rumu

Ďalej potrebujeme:

piškóty

smotanu na šľahanie

čokoládu na ozdobu

Postup:

Najskôr si vyšľaháme tri vajcia.

 

 

Potom pridáme cukor, vanilkový cukor.

Keď je všetko dobre vyšľahané, pomaly pridávame olej a potom mlieko striedavo s múkou, do ktorej sme primiešali prášok do pečiva a kakao.

Tmavé cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného veľkého plechu s okrajmi.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C. asi 20 minút (odsledovať).

Medzitým si pripravíme krém.

Z 500 ml mlieka, 1 hrnčeka kryštálového cukru a dvoch kusov vanilkového pudingu uvaríme vo väčšom hrnci hustú kašu – puding, do ešte horúceho vmiešame zmäknuté maslo (Heru), spolu prešľaháme mixérom.

 

 

Pridáme 500 g jemného tvarohu, vymiešame na hladký krém.

Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnuté upečené cesto.

Do krému vtlačíme po celom povrchu tesne vedľa seba piškóty namočené v punči.

Na piškóty rozotrieme šľahačku.

 

 

Vrch šľahačky ozdobíme čokoládou.

A už iba plech s koláčikom odložíme do chladničky.

Krájame na druhý deň.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels