plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický koláč s tvarohovým jadrom: Raz ochutnáte a budete na ňom závislí!

Ak máte radi tvaroh, tento koláč je pre vás tým pravým receptom!

Vyskúšajte niečo nové a potešte rodinu vynikajúcou maškrtou v podobe tohto koláča.

Má tvarohové jadro a doslova sa rozplýva na jazyku.

Zamiluje si ho celá rodina.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

Na cesto:

múka hladká – 1 a 2/3 hrnčeka

vajcia – 4 ks

kryštálový cukor – 1/2 hrnčeka

vanilkový cukor – 2 ČL

kakao – 2 ČL

olej – 75 ml

mlieko – 150 ml

prášok do pečiva – 1 ČL

soľ – 1 štipka

Tvarohová hmota:

 

 

tvaroh – 400g

vajce – 1 ks

smotanový puding – 1 balenie

zemiakový škrob – 1 polievková lyžica

kryštálový cukor – 4 polievkové lyžice

Na polevu:

 

 

horká čokoláda – 50 g

mlieko – 4 až 5 polievkových lyžíc

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a soľou.

Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.

 

 

Potom pridáme olej a mlieko a znova premiešame.

Po dávkach pridávame suché ingrediencie.

Miešame, kým sa suroviny nespoja.

 

 

Zmes vylejeme do formy s priemerom 26 cm vystlanej papierom na pečenie.

Tvaroh vymiešame s vajcom, pudingom, múkou a cukrom.

 

 

Do stredu koláča nalejeme tvarohovú zmes.

Pečieme 60 minút pri 180 stupňoch.

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme čokoládu a zohrievame, kým sa čokoláda nerozpustí.

 

 

Pripravenú polevu rozotrieme na tortu štetcom.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes