plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný tvarohový koláč, ľahký ako vánok: Cesto len natriete na plech, pridáte krém a ovocie – najlepší koláčik pod slnkom!

Vynikajúci marhuľový koláčik s tvarohom, ktorého autorkou je pani Andrea Kneippova Tothova. Koláč je jednoduchý a napriek tomu veľmi chutný. Možno ho poznáte pod názvom Japonský rez. Okrem marhúľ ho môžete vyskúšať aj s iným sezónnym ovocím podľa vášho vkusu.

Vynikajúci marhuľový koláčik s tvarohom, ktorého autorkou je pani Andrea Kneippova Tothova.

 

 

Koláč je jednoduchý a napriek tomu veľmi chutný.

Možno ho poznáte pod názvom Japonský rez.

Okrem marhúľ ho môžete vyskúšať aj s iným sezónnym ovocím podľa vášho vkusu.

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

40 dkg polohrubá muka

12 dkg kr. cukor

4 žĺtky

12 dkg masla

2,4 dl mlieka

1 bal. prášku do pečiva

Ďalej:

 

 

1 kg ovocia (odporúčam marhule)

25 dkg tvaroh hrudkovitý

Vanilkový cukor

Na vrch:

4 bielky

10 dkg kr cukru

Postup:

V miske si vymiešame žĺtky s cukrom  a zmäknutým maslom do peny.

Pridáme mlieko.

Vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou.

 

 

 

Na náplň si zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom.

Na cesto navrstvíme nakrájané marhule.

Na marhule tvaroh.

 

 

Na vrch navrstvíme sneh, ktorý sme si ušľahali zo 4 bielkov a cukru.

Takto pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Pečieme asi pol hodinky, záleží od vašej rúry.

 

 

Vrch musí byť pekne zapečený.

Koláčik je naozaj vynikajúci.

 

 

Neváhajte ho skúsiť aj s iným ovocím.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes