plny-hrniec_transparent_negativ.png

TVAROHOVÁ rýchlovka z hrnčeka: Fantastický koláčik s tvarohom a ovocím, ktorý si každý zamiluje!

Keď pani Jana Kratka uverejnila tento tvarohový koláčik s ovocím, bolo rozhodnuté.

Recept, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať a zvládne ho skutočne aj začínajúca gazdinka. Koláčik je veľmi lahodný, vláčny a je vynikajúci dokonca aj bez ovocia.

Ovocie mu však pridá na chuti – odporúčam kyselkavé bobľky, alebo ak nemáte tak pokojne aj závarené ovocie. Koláčik je tip-top!

Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 250 ml

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubá múka /hrnček 250 ml/

1 hrnček jemný kryštálový cukor

1 hrnček mlieko

3/4 hrnček rastlinný olej

1 balíček vanilkový cukor

1 balíček prášok do pečiva

2 ks vajcia

2 PL holandské kakao

Tvarohová plnka:

500 g jemný tvaroh bez hrudiek

1 hrnček jemný kryštálový cukor

1 balíček vanilkový cukor

1 hrnček mlieko

2 ks vajce

1 balíček vanilkový puding v prášku

jemne nastrúhaná citrónová kôra

Ovocie

Postup:

Foto: pixabay

Kakaové cesto: v nádobe vyšľaháme celé vajíčka, cukor, vanilkový cukor a striedavo prilievame olej a vlažné mlieko. V druhej nádobe zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a jemne zamiešame do pripravenej tekutej zmesi.

Tvarohová plnka: v nádobe vyšľaháme vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, zamiešame tvaroh, strúhanú citrónovú kôru, po častiach pridáme mlieko zmiešané s pudingovým vanilkovým práškom.

Plech, rozmer 30×40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na spodok rozotrieme viac ako polovicu kakaového cesta, potom naberačkou tvarohovú plnku, je riedka, ale taká má byť. Tým sa vytvorí vzor. Na plnku rozložíme ovocie podľa chuti.

Na povrch rozlejeme zvyšné kakaové cesto. Upečieme pri teplote 180°C asi 40 minút. Údaje sú orientačné, lebo každá rúra pečie inak. Necháme vychladnúť, aby sa chute spojili. Povrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes