Maďarský tvarohový koláč „LENIVEC“ z hrnčeka: 5 minút a už sa pečie!

Tento koláč je vynikajúci a veľmi, veľmi jednoduchý.

 

 

Všetko stačí len zamiešať, dať na plech a pridať prísady podľa chuti.

Môžete ho však piecť aj len tak a po upečení napríklad potrieť džemom, alebo posyať práškovým cukrom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme na plech s rozmermi 28 x 40 cm:

25 dkg tvarohu jemného

2 hrnčeky polohrubej múky

1 a 1/2 hrnčeka práškového cukru

3 vajcia

12 g prášku do pečiva

20 g vanilkového cukru

nastrúhaná kôra z 1 citróna

6 lyžíc mlieka

Ďalej:

 

 

Broskyne

Marhule

Marhuľový džem

Jahody

Maliny….

Môžete pridať aj sušené ovocie alebo mrazené

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

 

 

Pridáme tvaroh a prešľaháme.

Ja používam jemný tvaroh, ale môžete použiť aj hrudkovitý, ktorý si rozmixujeme ponorným mixérom.

 

 

Pridajte ostatné ingrediencie.

Najskôr mlieko, potom citrónovú kôru.

 

 

A nakoniec aj múku s práškom do pečiva.

Vyhladíme na stredný plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Na cesto môžeme poukladať kúsky ovocia.

Prípadne kúsky ovocia vmiešame priamo do cesta.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút (podľa rúry) kým nebude hotový.

 

 

Posypeme práškovým cukrom.

Prípadne môžete po upečení potrieť marmeládou.

Podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels