Falošný tvarohový koláč, ktorý chutná naozaj vynikajúco, sme našli na YouTube. Chuť milo prekvapí aj najnáročnejších!
Cesto:
3 žĺtky
50 g kr. cukru
125 g masla
1 lyžička prášok do pečiva
1 lyžička vanilkový cukor
štipka soli
180-200 g hladkej múky.
Výplň:
3 bielky (100 – 110 gr),
125 gramov cukru
štipka soli,
1 vrecúško vanilkového pudingu (40g)
600 g kyslej smotany (20% tuku)
Postup:
Na prípravu cesta si vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme maslo, prešľaháme a nakoniec vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vypracujeme tuhé, tvárne cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.
Jednu polovicu vyvaľkáme na papieri na pečenie na plát. Plát vložíme na papieri do fromy 20×20 cm.
Z druhej polovice cesta odoberieme ešte približne polovicu (prípadne aj viac) a vyformujeme šúľok, ktorým vyložíme steny formy.
Teraz prichádza čas na náplň. Vyšľaháme bielky s cukrom a štipkou soli do peny. Postupne vmiešame pudingový prášok a nakoniec aj kyslú smotanu.
Navrstvíme na cesto, uhladíme a zvyšok cesta nastrúhame na vrch.
Vložíme do rúry vyhriatej na 170 – 180 stupňov a pečieme cca 50 minút.
Video návod: