Falošný tvarohový koláč: Nikto neveril, že v ňom nie je ani gram tvarohu, chuť prekvapí aj náročných!

Falošný tvarohový koláč, ktorý chutná naozaj vynikajúco, sme našli na YouTube. Chuť milo prekvapí aj najnáročnejších!

Cesto:

3 žĺtky

50 g kr. cukru

125 g masla

1 lyžička prášok do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička vanilkový cukor

štipka soli

180-200 g hladkej múky.

Výplň:

3 bielky (100 – 110 gr),

125 gramov cukru

štipka soli,

1 vrecúško vanilkového pudingu (40g)

600 g kyslej smotany (20% tuku)

Postup:

Na prípravu cesta si vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme maslo, prešľaháme a nakoniec vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.

Vypracujeme tuhé, tvárne cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.

Jednu polovicu vyvaľkáme na papieri na pečenie na plát. Plát vložíme na papieri do fromy 20×20 cm.

Z druhej polovice cesta odoberieme ešte približne polovicu (prípadne aj viac) a vyformujeme šúľok, ktorým vyložíme steny formy.

Teraz prichádza čas na náplň. Vyšľaháme bielky s cukrom a štipkou soli do peny. Postupne vmiešame pudingový prášok a nakoniec aj kyslú smotanu.

Navrstvíme na cesto, uhladíme a zvyšok cesta nastrúhame na vrch.

Vložíme do rúry vyhriatej na 170 – 180 stupňov a pečieme cca 50 minút.

Video návod: