plny-hrniec_transparent_negativ.png

Falošný tvarohový koláč z kyslej smotany – božský: Všetci si mysleli, že tá náplň je z tvarohu – nejde do nej ani jediný gram!

Jednoduché prísady a fantastický výsledok. Vyskúšajte úplne jednoduchý koláčik, ktorý tromfne aj zložité zákusky. Nuž darmo, naše babičky boli v kuchyni kúzelníčkami!

Potrebujeme:

Na cesto:

400 g hladkej múky

200 g masla alebo margarínu

150 g práškového cukru

Štipku soli

2-3 lyžice mlieka

1 vajce

Na krém:

600 ml kyslej smotany

2 bal. vanilkového alebo smotanového pudingu

150 g kr. cukru

500 ml mlieka

Kôru a šťavu z menšieho citróna

Hrozienka (ja ich vopred namáčam do vriacej vody)

Postup:

Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hutné jednotné cesto. Cesto prikryjeme alobalom a vložíme na 30 minút do chladničky.

Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Necháme vychadnúť (sem-tam premiešame, aby sa na pudingu nevytvorila koža) a potom zmiešame s kyslou smotanou, kôrou a citrónovou šťavou.

Cesto rozdelíme na dve polovice a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika (ja som na plechu s rozmermi 20 x 30 cm). 1. cesto preložíme na dno plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne navrstvíme smotanový krém a prikryjeme druhou polovicou cesta.

Vložíme do dobre vyhriatej rúry. Pri teplote 180 stupňov pečieme 25-30 minút.

Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: alajuli

Najlepšie recepty na dnes