plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohový koláč bez vajec a pečenia: Fantastický ŽELÉ dezert s rýchlou prípravou, deti ho milujú!

Vynikajúci dezert z tvarohového krému a želatíny.

Ide o vynikajúci recept k víkendovej pohodičke.

Potrebujeme:

500 g tvaroh

125 g maslo

200 g práškový cukor

3 lyžice kyslá smotana

1 bal. vanilkový cukor

1 ks citrón – šťava + kôra

3 lyžičky želatína

150 ml mlieko

1 bal. želatína číra

2 ks pomaranč

Postup:

Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame, pridáme kyslú smotanu a vanilkový cukor.

Keď máme hmotu krémovú, pridáme šťavu z jedného citróna a nakoniec aj nastrúhanú citrónovú kôru.

Dobre premiešame a pridáme tvaroh.

Pripravíme si želatínu – 3 lyžičky si zmiešame s teplou vodou podľa návodu a pridáme 150 ml horúceho mlieka.

Zmes zmiešame a nalejeme ju do tvarohovej masy.

Premiešame a navrstvíme do formy.

Dáme do mrazničky (alebo na dlhšiu dobu do chladničky) a necháme stuhnúť.

Keď nám tvarohová hmota stuhla, poukladáme na plátky nakrájaný pomaranč a zalejeme ju pripravenou čírou želatínou (môžeme si ju urobiť z pomarančového sirupu, šťavy alebo čistej vody).

Necháme stuhnúť.

Tortu uchovávame v chladničke.

 

 

Dezert sa pripraviť aj v opačnom poradí a nakoniec len prevrátiť.

Najskôr sa pripraví želatína a nechá sa dobre stuhnúť.

Potom pridáme krém, natrieme na želatínu a necháme stuhnúť.

Nakoniec len obrátime.

Najlepšie sú na túto formu silikónové formy.

Ak nemáte ovocie, nemusíte pridávať, prípadne môžete ovocie zmeniť.

želatínu odporúčam pripraviť v pomarančovom sirupe kvôli farbe.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes