Vynikajúci dezert z tvarohového krému a želatíny.
Ide o vynikajúci recept k víkendovej pohodičke.
Potrebujeme:
500 g tvaroh
125 g maslo
200 g práškový cukor
3 lyžice kyslá smotana
1 bal. vanilkový cukor
1 ks citrón – šťava + kôra
3 lyžičky želatína
150 ml mlieko
1 bal. želatína číra
2 ks pomaranč
Postup:
Maslo s práškovým cukrom dobre vymiešame, pridáme kyslú smotanu a vanilkový cukor.
Keď máme hmotu krémovú, pridáme šťavu z jedného citróna a nakoniec aj nastrúhanú citrónovú kôru.
Dobre premiešame a pridáme tvaroh.
Pripravíme si želatínu – 3 lyžičky si zmiešame s teplou vodou podľa návodu a pridáme 150 ml horúceho mlieka.
Zmes zmiešame a nalejeme ju do tvarohovej masy.
Premiešame a navrstvíme do formy.
Dáme do mrazničky (alebo na dlhšiu dobu do chladničky) a necháme stuhnúť.
Keď nám tvarohová hmota stuhla, poukladáme na plátky nakrájaný pomaranč a zalejeme ju pripravenou čírou želatínou (môžeme si ju urobiť z pomarančového sirupu, šťavy alebo čistej vody).
Necháme stuhnúť.
Tortu uchovávame v chladničke.
Dezert sa pripraviť aj v opačnom poradí a nakoniec len prevrátiť.
Najskôr sa pripraví želatína a nechá sa dobre stuhnúť.
Potom pridáme krém, natrieme na želatínu a necháme stuhnúť.
Nakoniec len obrátime.
Najlepšie sú na túto formu silikónové formy.
Ak nemáte ovocie, nemusíte pridávať, prípadne môžete ovocie zmeniť.
želatínu odporúčam pripraviť v pomarančovom sirupe kvôli farbe.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)