Úžasný tvarohový koláč bez múky, s ovocím a úžasne krémovým cestom!
Prísady pre cca 16 kusov:
- Tuk a kokos (alebo krupica, strúhanka) na vysypanie formy
- 1 bal. (850 ml) marhúľ (prípadne 600 g čerstvého ovocia)
- 5 vajec (veľkosť M)
- 50 g + 250 g cukru
- 200 g mäkkého masla
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 2 1/2 vrecka pudinga „vanilka“
- 1 bal. prášok do pečiva
- Práškový cukor na psypanie
- možno šľahačka a mäta na zdobenie
Postup:
Vymastite a vyspypte panvicu s priemerom 26 cm.
Oddeľte vajcia. Vyšľahajte bielky na tuhý sneh a pridajte 50 g cukru. 250 g cukru vyšľahajte s maslom a nakoniec pridajte aj tvaroh zmeišaný so žĺtkami.
Pudinkový prášok a prášok do pečiva zmiešajte a primiešajte do žĺtkovej zmesi, nakoneic po častiach ručne vmiešajte sneh.
Navrstvite polovicu cesta do formy a uhlaďte. Rozložte marhule rovnomerne na prvú vrstvu. Pridajte druhú polovicu cesta na marhule a opäť uhlaďte.
Pečieme v predhriatej rúre na 175 ° C 50-60 minút a prípadne prikryte na posledných 10 až 15 minút s hliníkovou fóliou, aby sa vrch príliš nepripiekol. Vyberte z rúry, opatrne oddeľte koláč od krajov formy pomocou noža a nechajte vychaldnúť. Posypeme cukrom a môžeme podávať.