Tajomstvo najjemnejšieho koláčika, aký som kedy jedla: Múku úplne vynechajte a pridajte tvaroh – je ako pena!

Úžasný tvarohový koláč bez múky, s ovocím a úžasne krémovým cestom!

Prísady pre cca 16 kusov:

  • Tuk a kokos (alebo krupica, strúhanka) na vysypanie formy
  • 1 bal. (850 ml) marhúľ (prípadne 600 g čerstvého ovocia)
  • 5 vajec (veľkosť M)
  • 50 g + 250 g cukru
  • 200 g mäkkého masla
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 2 1/2 vrecka pudinga „vanilka“
  • 1 bal. prášok do pečiva
  • Práškový cukor na psypanie
  • možno šľahačka a mäta na zdobenie

Postup:

Vymastite a vyspypte panvicu s priemerom 26 cm.

Oddeľte vajcia. Vyšľahajte bielky na tuhý sneh a pridajte 50 g cukru. 250 g cukru vyšľahajte s maslom a nakoniec pridajte aj tvaroh zmeišaný so žĺtkami.

Pudinkový prášok a prášok do pečiva zmiešajte a primiešajte do žĺtkovej zmesi, nakoneic po častiach ručne vmiešajte sneh.

Navrstvite polovicu cesta do formy a uhlaďte. Rozložte marhule rovnomerne na prvú vrstvu. Pridajte druhú polovicu cesta na marhule a opäť uhlaďte.

Pečieme v predhriatej rúre na 175 ° C 50-60 minút a prípadne prikryte na posledných 10 až 15 minút s hliníkovou fóliou, aby sa vrch príliš nepripiekol. Vyberte  z rúry, opatrne oddeľte koláč  od krajov formy pomocou noža a nechajte vychaldnúť. Posypeme cukrom a môžeme podávať.

 

 

Dnes najobľúbenejšie