plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento tvarohový koláč je taký chutný, že ho pripravujem takmer každý deň: Vzdušný koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku!

Najlepší tvarohový koláč s granátovým jablkom, aký ste kedy jedli.

Ja som tento recept prvýkrát vyskúšal pripraviť na rodinnú oslavu a mal neskutočný úspech.

 

 

Fantastický recept na jemný tvarohový koláč z youtube kanála Vynikajúce s Rikou Kienerou.

Potrebujeme:

4 vajcia

2 balenia vanilkového cukru (16 g)

štipku soli

120 g kryštálového cukru

100 g masla

kôru z jedného citróna (bio)

šťavu z 1/2 citróna

750 g tvarohu (ricotty alebo mascarpone)

150 ml mlieka

60 g škrobovej múky

1 granátové jablko

Postup:

Na začiatku do misiek oddelíme žĺtky od bielkov.

Do misky s bielkami pridáme vanilkový cukor, soľ a mixérom vyšľaháme.

 

 

Do hlbokej misky so žĺtkami nasypeme cukor.

Mixérom šľaháme do krémova.

 

 

Počas šľahania pridáme roztopené maslo.

Citrón umyjeme v miske s vodou a nastrúhame do taniera.

 

 

Do misky so žĺtkovým krémom pridáme nastrúhanú kôru, citrónovú šťavu a mixérom vyšľaháme.

Potom pridáme tvaroh a vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania pridáme mlieko.

Potom do zmesi preosejeme múku a vyšľaháme.

 

 

Do zmesi pridáme polovicu bielkovej peny a opatrne vymiešame.

Potom pridáme aj druhú polovicu a proces zopakujeme.

 

 

Tortovú formu na spodku vystelieme papierom na pečenie, okraje vymastíme a posypeme múkou.

Potom nalejeme cesto a zarovnáme.

 

 

Na vrch naukladáme očistené jadierka z granátového jablka.

Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C na hornom/spodnom ohreve asi hodinu.

 

 

Potom rúru vypneme a koláč necháme v otvorenej rúre asi 30 minút.

Koláč necháme mierne vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes