plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohový HRNČEKOVÝ koláč s polevou: Fantastický RECEPT na najobľúbenejší rýchly koláč, príprava zaberie len 10 minút!

Vynikajúci recept na rýchlu hrnčekovú piškótu s tvarohovým krémom.

Fantastická piškóta s tvarohovým krémom a polevou.

Ide o veľmi rýchly, jednoduchý a chutná recept, ktorý zvládnete hravo pripraviť.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

2 ks vajce

1 hrnček kryštálový cukor

1/2 hrnčeka olej

2 hrnčeky hladká múka

1 hrnček mlieko

1 bal. vanilkový cukor

1 bal. prášok do pečiva

Krém:

 

 

700 ml mlieko

2 bal. vanilkový puding

1 hrnček kryštálový cukor

500 g jemný tvaroh

3 lyžice rum

125 g maslo

Poleva (môžete použiť polevu podľa svojej chuti, my sme použili túto):

2 bal. kyslá smotana

1 bal. čokoláda

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny.

Pridáme olej, mlieko a premiešame.

Na záver pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Vymiešame jednotné cesto.

Takto pripravené cesto nalejeme do vyššieho plechu, ktorý sme vyložili papierom .

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

Po upečení necháme vychladnúť.

 

 

Na piškótu natrieme krém a na krém dáme polevu.

Odložíme do chladničky stuhnúť.

Krém:

Klasickým spôsobom uvaríme puding.

 

 

Puding necháme mierne vychladnúť.

Pridáme tvarohy a maslo izbovej teploty, ochutíme podľa chuti rumom.

Mixérom vyšľaháme hladký krém.

Poleva:

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Necháme mierne vychladnúť.

 

 

Do kyslej smotany postupne pridávame mierne vychladnutú čokoládu a premiešame.

Podávame vychladené.

Tip:

Ak chcete koláč vylepšiť, môžete na tvarohový krém uložiť sušienky a až na ne naliať polevu.

Sušienky nezabudnite pokvapkať mliekom, aby zmäkli.

Tiež môžete cesto rozdeliť na dve polovice a jednu zafarbiť kakaom, vďaka čomu nám vznikne pekný vzor.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes