Moja mama berie obyčajný TVAROH a robí z neho zbožňovaný čokoládový dezert: Treba len 2 lyžice kakaa a 5 minút času

Na vytvorenie delikátneho čokoládového krémového dezertu stačí mať v chladničke balenie tvarohu a vedľa neho v skrini téglik kakaa.

Pár minút a na stole máte dobrotu, ktorá tromfne aj kupované Termixy alebo drahé čokoládové pochúťky z chladničky.

 

 

Nie je potrebná žiadna múka, takže sa dá jesť bez obmedzení dokonca aj keď ste na diéte.

...

Ak chcete ešte zdravšiu verziu, môžete nahradiť cukor medom alebo iným sladidlom.

Určite skúste túto vynikajúcu pochúťku podľa autorky Калнина Наталья.

1 balenie tvarohu vystačí asi na 2-3 porcie, ak chcete dezertu viac, vezmite 2 tvarohy s hmotnosťou 250 gramov.

Na toto množstvo potrebujeme:

 

 

250 g tvarohu

50 gramov cukru

1 vajce

1/2 lyžičky sódy bikarbóny

1/3 lyžičky soli

50 g masla

niekoľko lyžíc kakaa.

Poznámka:

Môžete použiť buď len kakao, alebo ho doplniť čokoládou: v druhom prípade potrebujete menej kakaa.

Môžete napríklad zobrať 2 polievkové lyžice kakaa a pridať k nim strúhanú čokoládu (môžete však nechať iba kakao).

Postup:

Zmiešame tvaroh, cukor, sódu, soľ a vajíčko.

 

 

Rozmixujeme ponorným mixérom.

Teraz je potrebné tvarohovú zmes zahriať.

Misku so základom vložíme do vodného kúpeľa do hrnca s vriacou vodou.

 

 

Po cca 8 minútach sa nám tvaroh roztopí a budeme mať tekutinu.

Stačí pridať kakao a čokoládu.

Zmes premiešame metličkou.

 

 

Pridáme aj kúsok masla.

Maslo by sa malo miešaním rozpustiť, potom znovu premiešame.

 

 

Čokoládovú zmes nalejeme do formy a necháme vychladnúť.

Akonáhle sa úplne ochladí – dezert je pripravený.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay