plny-hrniec_transparent_negativ.png

Som nadšený: Toto je odteraz môj najobľúbenejší dezert!

Poctivý recept na vynikajúci domáci zákusok, ako stvorený ku kávičke.

Jemný a nadýchaný piškótový dezert s lahodným krémom a džemom.

Neodolateľná dobrota vhodná k akejkoľvek príležitosti, ktorej sa nebudete vedieť nabažiť.

 

Vynikajúci recept na nadýchaný dezert z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.

Potrebujeme:

6 vajec

1/4 ČL soli

80+40 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

55 g rastlinného oleja

75 ml mlieka

90 g hladkej múky

8 g prášku do pečiva

100 g sladkokyslého džemu (ja som použila jahodový)

300 g jemného krémového tvarohu

80 g práškového cukru

230 g smotany na šľahanie

1 ČL vanilkového extraktu

Postup:

Na začiatku oddelíme žĺtky do bielkov.

Do samostatnej misky nalejeme bielky.

 

 

Pridáme soľ a vyšľaháme penu.

Počas šľahania po častiach pridávame cukor.

 

 

Do ďalšej misky pridáme žĺtky.

Pridáme cukor, vanilkový cukor a šľaháme do mierneho nadýchania.

 

 

Počas šľahania nalejeme olej a mlieko.

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.

 

 

Metličkou zamiešame.

Postupne jemne zmiešame vyšľahaný bielok so žĺtkovou zmesou.

 

 

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 160°C 20-25 minút.

 

 

Po upečení vyberieme cesto z plechu, odstránime papier a zarovnáme okraje.

Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.

 

 

Potom cesto potrieme džemom.

Do nádoby pridáme jemný tvaroh alebo mascarpone, cukor, smotanu, vanilkový extrakt a mixérom vyšľaháme.

 

 

Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém na plát cesta.

Preložíme ďalším plátom cesta a proces zopakujeme.

 

 

Položíme posledný kúsok cesta a na vrch a boky nanesieme krém.

Dezert vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

 

 

V mixéri pomelieme odrezané zvyšky cesta.

Omrvinky nanesieme na boky dezertu a vrch ozdobíme zrnkami granátového jablka a rozmarínom.

 

 

Nakoniec dezert posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes