TVAROHOVÝ blesk z hrnčeka: Tento rýchly koláč tromfne aj bublaninu, hotový je hneď!

Tak toto je fantastický koláčik, ktorý chuťou pripomína moravské kysnuté koláče.

Namiesto džemu môžete použiť lekvár, alebo pokojne aj ovocie – čerstvé alebo zavárané.

Koláčik môže zakaždým chutiť inak, ale vždy je vynikajúci a veľmi lahodný.

Príprava vám nezaberie viac, ako 10 minút času.

Potrebujeme:

2 hrnčeky hl. múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 vajcia

1 prášok do pečiva

NÁPLŇ:

 

 

2 tvarohy

1 hrnček cukru

1 vanilkový cukor

1 vanilkový puding (prášok)

2 vajcia

1/2 hrnčeka mlieka

Ďalej:

Džem

Voliteľné:

Lekvár alebo ovocie

Postup:

Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom.

 

 

Postupne  pridáme olej, mlieko.

Nakoniec vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Polovicu cesta nalejeme na plech.

 

 

Prelejeme tvarohovou náplňou (na náplň len vymiešame dohladka tvaroh, cukor, pudingový prášok, mlieko a vajcia).

Lyžičkou navrstvíme džem – hrudku vedľa hrudky.

Namiesto džemu môžeme použiť lekvár, alebo pokojne aj ovocie.

 

 

Potom nalejeme druhú polovicu cesta a pečieme vo vyhriatej rúre.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu, ale čas pečenia treba prispôsobiť vašej rúre.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels