Výborný koláč, ktorý okrem sliviek môžete skúsiť aj s iným ovocím – výborný je aj s jablkami či hruškami.
Potrebujeme:
Slivky nakrájané
citrón 1 kus
tvaroh mäkký 150 gramov
mlieko 3 lyžice
cukor práškový 180 gramov
cukor vanilkový 1 balenie
vajcia 2 kusy
olej 200 mililitrov
múka pšeničná polohrubá 320 gramov
kypriaci prášok do pečiva 1/2 balíčka
Postup:
Slivky nakrájajte na osminky, ihneď ich pokvapkajte citrónovou šťavou.
V mise rozmiešajte mäkký tvaroh s mliekom, vanilkovým a práškovým cukrom, vajcami, olejom, polohrubú múkou premiešanú s práškom do pečiva, lyžičkou citrónovej kôry a šťavou z 1/2 citróna.
Do formy vyloženej papierom na pečenie s priemerom 30 cm (alebo vymastenej a vysypanej múkou) uložte kúsky sliviek.
Cesto dôkladne vymiešajte a nalejte na slivky. Ak chcete, slivky môžete pridať až na koniec, ale jemne ich vtlačte do cesta.
Formu vložte do predhriatej rúry (180 stupňov) a upečte dotlatista.