Skvelý dezert, ktorý sa vám bude hodiť aj na blížiace sa veľkonočné sviatky. Táto pochúťka je jednoduchá na prípravu a vďaka kombinácii cesta, tvarohového krému, smotany a ovocia ide o skutočnú delikatesu.
Potrebujeme:
Cesto:
1 šálku hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
80 g masla
2 lyžice kryštálového cukru
1 vajce
Náplň:
500 g jemného tvarohu
½ šálky kryštálového cukru
2 vajcia
1 lyžicu krupice
100 g kyslej smotany
1 lyžičku vanilkovej esencie
Ovocná vrstva:
2 banány
3 broskyňe
Vrchná vrstva:
1 šálka kyslej smotany
Cukor podľa chuti
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva a vychladeným maslo. Vajcia vymiešame s cukrom a vlejeme do múčno-maslovej zmesi. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.
Na náplň zmiešame všetky ingrediencie dohromady a vymiešame hladký krém.
Cesto vyberieme z chladničky a vtlačíme ho na dno pripravenej okrúhlej formy tak, aby siahalo aj na okraje. Na cesto navrstvíme tvarohový krém a naň uložíme plátky ovocia.
V miske zmiešame kyslú smotanu s cukrom a touto zmesou zalejeme ovocie. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40-45 minút.
Tortu necháme vychladnúť (ideálne by mala byť cez noc v chladničke) a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet