plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohovo-smotanová torta s ovocím

Skvelý dezert, ktorý sa vám bude hodiť aj na blížiace sa veľkonočné sviatky. Táto pochúťka je jednoduchá na prípravu a vďaka kombinácii cesta, tvarohového krému, smotany a ovocia ide o skutočnú delikatesu.

Skvelý dezert, ktorý sa vám bude hodiť aj na blížiace sa veľkonočné sviatky. Táto pochúťka je jednoduchá na prípravu a vďaka kombinácii cesta, tvarohového krému, smotany a ovocia ide o skutočnú delikatesu.

Potrebujeme:

Cesto:

1 šálku hladkej múky

1 lyžička prášku do pečiva

80 g masla

2 lyžice kryštálového cukru

1 vajce

Náplň:

500 g jemného tvarohu

½ šálky kryštálového cukru

2 vajcia

1 lyžicu krupice

100 g kyslej smotany

1 lyžičku vanilkovej esencie

Ovocná vrstva:

2 banány

3 broskyňe

Vrchná vrstva:

1 šálka kyslej smotany

Cukor podľa chuti

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva a vychladeným maslo. Vajcia vymiešame s cukrom a vlejeme do múčno-maslovej zmesi. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.

Na náplň zmiešame všetky ingrediencie dohromady a vymiešame hladký krém.

Cesto vyberieme z chladničky a vtlačíme ho na dno pripravenej okrúhlej formy tak, aby siahalo aj na okraje. Na cesto navrstvíme tvarohový krém a naň uložíme plátky ovocia.

V miske zmiešame kyslú smotanu s cukrom a touto zmesou zalejeme ovocie. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40-45 minút.

Tortu necháme vychladnúť (ideálne by mala byť cez noc v chladničke) a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: liveinternet

Najlepšie recepty na dnes