Tvarohovo-smotanová bábovka s ovocím

Nepečená bábovka bez múky, z lahodného tvarohovo-smotanového krému a kúskov ovocia. Skvelý dezert s nenáročnou prípravou.

Nepečená bábovka bez múky, z lahodného tvarohovo-smotanového krému a kúskov ovocia. Skvelý dezert s nenáročnou prípravou.

Potrebujeme:

½ šálky mlieka

15 g želatíny v prášku

1 bal. vanilkového cukru

250 g tvarohu

½ šálky kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ šálky práškového cukru

2 prstence zaváraného ananásu (príp. iného ovocia)

Postup:

Želatínu nasypeme do studeného mlieka a necháme napučať. Potom preložíme na plameň a zahrievame, kým sa želatína nerozpustí (nevaríme). Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

V miske zmiešame tvaroh s oboma cukrami a smotanou. Pridáme vychladnutnú želatínu a vyšľaháme na hladkú hmotu. Nakoniec pridáme kúsky ananásu a premiešame.

Pripravíme si formu na bábovku a krém do nej navrstvíme. Môžeme navrstviť aj do menších formičiek na muffiny.

Vložíme do chladničky, necháme stuhnúť 3-4 hodiny a následne vyklopíme z formy.

Dezert podávame nakrájaný na kúsky, ako klasickú bábovku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)