Jemný tvarohovo – krupicový koláčik s ovocím!

Vláčne tvarohové cesto a kyselkavé ovocie. Ochutnajte túto vynikajúcu kombináciu chutí, ktorá vám spraví pekný deň.

Príprava tejto dobroty  je skutočne jednoduchá a výsledok si môžete dozdobiť podľa vlastnej chuti a fantázie. Vynikajúca je však kombinácia sladkého tvarohového cesta a kyselkavého ovocia.

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

5 ks vajec

100 g masla

100 g kryštálového cukru

50 g krupice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového cukru alebo 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Štipku soli

Na ozdobenie:

3 ks kivi

1 bal. želatíny v prášku

Postup:

Zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka a s oboma druhmi cukru a soľou. Do hmoty postupne všľaháme vajíčka – jedno po druhom. Pri nižších otáčkach všľaháme do hmoty tvaroh a nakoniec aj krupicu.

Formu na pečenie vymastíme maslom a navrstvíme do nej cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.

Keď je koláč upečený, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť (5-10 minút vo forme a následne na mriežke).

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Kivi nakrájame na kolieska a uložíme na vrch torty. Potom navrstvíme želatínu  a necháme stuhnúť 5-10 minút.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk