Vynikajúci nepečený dezert z tvarohovo-smotanového krému a sviežeho ovocia. Táto pochúťka vám jednoducho učaruje!
Potrebujeme:
700 g jemného tvarohu
¾ šálky hrozienok
1 šálku práškového cukru
1 šálku smotany
40 g želatíny
2 a 1/2 šálky mlieka
¾ šálky nadrobno nasekaných vlašských orechov
2 mandarínky
2 ks kivi
250 g sterilizovaného ananásu – plátkov
250 g sterilizovaných broskýň
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Hrozienka zelejmeme vriacou vodou a necháme 20 minút odpočívať. Želatínu encháme napučať v šálke mlieka
Zvyšok mlieka preložíme na plameň a zohrejeme. Keď je mlieko pred zovretím, vmiešame ho do napočanej želatíny a miešaním rozpustíme.
Hrozienka osušíme. Tvaroh zmiešame s cukrom, smotanou a želatínovo-mliečnou zemsou. Pridáme hrozienka, orechy a vanilkový cukor.
Prirpavíme si okrúhlu tortovú formu a začneme vrstviť. Začneme vrstvou mandariniek, zalejeme tvarohovoým krémom, pokračujeme vrstvou kivi, krémom, ananásom, krémom, broskyňami – až kým neminieme krém. Vrch torty ozdobíme zvyšným ovocím. Tortu vložíme na 4-5 hodín stuhnúť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom