Tvarohový koláčik s broskyňami je perfektná delikatesa na víkend.
Spája v sebe neodolateľnosť tvarohu, maku, kokosu a broskýň – rozhodne ho odporúčame.
Vďaka pudingovému prášku a zemiakovému škrobu bude koláč neskutočne jemný,lahodný a voňavý.
Fantastický recept na lahodný tvarohový koláč z portálu przyslijprzepis.
Potrebujeme:
Na cesto:
3 poháre hladkej múky
200 g margarínu
1/2 pohára kryštálového cukru
5 žĺtkov
3 PL kakaa
2 PL kyslej smotany
Na tvarohovú vrstvu:
1 kg tvarohu
1 šálku kryštálového cukru
100 g masla
4 vajcia
1 balenie pudingového prášku
Na makovú zmes:
5 bielkov
1 šálku mletého maku
1/2 šálky mletých kokosových vločiek
1/2 pohára kryštálového cukru
2 PL zemiakovvého škrobu/zemiakovej múky
Na dochutenie:
1 konzervu broskýň
práškový cukor na posypanie
Postup:
Do misky pridáme múku a margarín.
Ďalej pridáme cukor, žĺtky, kakao a smotanu.
Všetko spolu premiešame.
Cesto rozdelíme na dve časti (väčšiu a menšiu).
Potom cesto vložíme na hodinu do chladničky.
Väčšiu časť cesta vložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme asi 10 minút pri teplote 180°C.
Maslo vyšľaháme do nadýchaného stavu.
Za stáleho šľahania pridáme žĺtky a cukor.
Potom po lyžiciach pridávame tvaroh a pudingový prášok.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zmiešame s tvarohovou hmotou.
Pripravíme si makovú zmes: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a na záver pridáme cukor.
Potom pridáme mletý mak, kokos, múku a všetko spolu jemne premiešame.
Na predpečený základ striedavo pridávame tvarohovú a makovú zmes.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 160°C.
Broskyne scedíme z nálevu a nakrájame na kocky.
Nakrájané broskyne naukladáme na upečený koláč a nastrúhame zvyšné vychladnuté cesto.
Pečieme ďalších 40-50 minút pri teplote 160°C.
Koláč necháme v rúre vychladnúť.
Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!