plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi šťavnatá tvarohovo-jablková bábovka: Moja svokra pečie tú najchutnejšiu a toto je jej recept!

Vynikajúci recept na bábovku, ktorú ma naučila Evka, moja skvelá svokra a vynikajúca kuchárka. Je vláčna, výborná a vonia po jablkách. Ideálny dezert na jesenné maškrtenie.

Potrebujeme:

1 tvaroh vo vaničke (250 g)

3 vajcia

220 g cukru

200 g tuku (Cera, alebo ai maslo)

1 vanilkový cukor

250 g polohrubej múky

1 jablko

hrsť kandizované pomarančovej kôry (môžete nahradiť hrozienkami v rume, prípadne vynechať a dať 2 jablká)

1 prášok do pečiva

strúhaná citrónová kôra

tuk

polohrubá múka na formu

Voliteľné: kakao

Postup:

V mise vymiešame žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a tukom do peny.

Pridáme tvaroh, postrúhané jablko na hrubom strúhadle (vopred olúpané), kandizovanú pomarančovú kôru a nastrúhanú citrónovú kôru, premiešame.

Ak vynecháte kôru, môžete dať dve jablká, prípadne pridať hrozienka, orechy…

Múku zmiešame s práškom do pečiva a vmiešame do cesta.

Nakoniec opatrne vmiešame sneh z troch bielkov. Ak chcete dvojfarebnú bábovku, odoberte časť cesta a vlejte do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšného cesta vmiešajte kakao a nevrstvíte na svetlé cesto.

Pečieme v predhriatej rúre pri 170 st. 50-60 minút.

Poprášime cukrom, polejeme polevou, alebo podávame len tak, bábovka je naozaj výborná!

Prajmeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes