plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohovo-čokoládový koláč „Mramor“

Skvelý koláčik z tvarohu, lahodného kakaového cesta a tvarohového krému. Vďaka striedaniu tmavé a svetlej vrstvy môžete vytvoriť na jeho povrchu krásnu mramorovú štruktúru.

Skvelý koláčik z tvarohu, lahodného kakaového cesta a tvarohového krému. Vďaka striedaniu tmavé a svetlej vrstvy môžete vytvoriť na jeho povrchu krásnu mramorovú štruktúru.

Potrebujeme:

1 vajce

1 šálku kryštálového cukru

½ bal. vanilkového cukru

1 šálku kefíru

2 šálky polohrubej múky

2 lyžice kakaa

2/3 šálky rastlinného oleja

Tvarohový krém:

250 g jemného tvarohu

1 vajce

2 lyžice kryštálového cukru

½ bal. vanilkového cukru

1 lyžicu zemiakového škrobu

Postup:

Najskôr si pripravíme kakaové cesto. Vajce vyšľaháme s oboma druhmi cukru. Do hmoty pridáme kefír a postupne aj múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Do hmoty postupne vmiešame olej. Vymiešame jednotné cesto.

cake 2

Na tvarohový krém zmiešame všetky prísady a vymiešame hladký krém bez hrudiek.

cake

Formu na pečenie s priemerom 25 cm vymastíme trochou masla. Do formy navrstvíme kakaové cesto. Na cesto pomocou lyžice nepravideľne navrstvíme tvarohový krém a nakoniec nožom, vidličkou alebo lyžicou prechádzame po povrchu tak, aby sme vytvorili mramorovú štruktúru.

cake 1

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

shokoladnyy-pirog2

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: rutxt

Najlepšie recepty na dnes