plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastické tvarohovo-broskyňové kocky: Jednoduché zmiešané cesto s plnkou. RECEPT, ktorý nemá konkurenciu!

Vyskúšala som tento vynikajúci koláčik podľa pani Danice. je naozaj fantastický a veľmi, veľmi rýchly. Ak máte tvarohové šťavnaté dezerty, určite ho skúste aj vy.

Vyskúšala som tento vynikajúci koláčik podľa pani Danice. Je naozaj fantastický a veľmi, veľmi rýchly. Ak máte tvarohové šťavnaté dezerty, určite ho skúste aj vy.

Potrebujeme:

4 vajcia

15 dkg kryštálového cukru

1 dl oleja

1 dl mlieka

25 dkg hladkej múky

1/2 balenia prášku do pečiva

Náplň:

25 dkg tvarohu

Citrónová strúhaná kôra

2 lyžice kryštálového cukru

2 lyžice krupice

broskyňový kompót

Postup:

Zmiešajte 4 celé vajcia s 15-dkg kryštálovým cukrom do peny.

Potom pridajte 1 dl oleja, 1 dl mlieka a dobre premiešajte.

Vmiešajte 25 dkg preosiatej hladkej múky a pol balíčka prášku do pečiva. Všetko to dobre zmiešajte šľahačom.

Plech s rozmermi 25 × 30 vyložte papierom na pečenie a nalejeme cesto.

Pripravte si náplň:

Zmiešajte 25 dkg tvarohu s 1 nastrúhanou citrónovou kôrou, 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyžicami pšeničnej krupice.

Tvarohovú dávkujte dajte malou lyžičkou na cesto – vzniknú nám tak kopčeky tvarohovej náplne.

Ovocie z kompótu scedíme zo šťavy a nakrájame na menšie kúsky.

Ovocie vtlačíme do cesta medzi tvarohovú náplň a plnku.

Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Pečieme približne pol hodiny. Keďže každá rúra pečie inak, cesto si skontrolujeme pomocou špáradla.

Koláčik necháme vychladnúť, pocukrujeme a môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes