Tvarohovo-broskyňová MAŠKRTA z dlhých piškót: Nemala som chuť piecť, tak som pripravila túto KRÉMOVÚ maškrtu, deti sa nevedia dojesť!

Fantastický krémový dezert s jemnou a lahodnou chuťou.

Ovocie, krém a dlhé piškóty v perfektnej harmónii.

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

10-15 dkg detských sušienok,

1 plechovka konzervovaných broskýň (380 g broskýň + šťava),

1/2 litra šľahačkovej smotany,

10 dkg tvarohu (smotanový tvaroh),

10 dkg cukru,

2×15 g želatíny.

Postup:

 

 

Broskyne scedíme zo šťavy.

Asi 2/3 z nich rozmixujeme tyčovým mixérom.

Zvyšok nakrájame na malé kúsky.

 

 

Piškóty namáčame v marhuľovej šťave.

Vložte ich do jenskej misy s rozmermi 22 x 22 cm.

Krém:

 

 

Smotanu vyšľaháme s cukrom.

Pridáme tvaroh, 1/3 broskyňového pyré a 15g želatíny rozpustenej v marhuľovej šťave.

 

 

Dobre premiešame.

Vmiešame nasekané kúsky broskýň.

Krém natrieme na detské piškóty, vrch uhladíme.

 

 

Do zvyšného broskyňového pyré vmiešame 15g želatíny rozpustenej v broskyňovej šťave (pripravíme podľa návodu na obale).

Nalejeme na krém a tiež uhladíme.

Náme 1 hodinu odpočívať v chladničke.

 

 

Potom nakrájame na kocky a podávajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay