Fantastický krémový dezert s jemnou a lahodnou chuťou.
Ovocie, krém a dlhé piškóty v perfektnej harmónii.
Potrebujeme:
10-15 dkg detských sušienok,
1 plechovka konzervovaných broskýň (380 g broskýň + šťava),
1/2 litra šľahačkovej smotany,
10 dkg tvarohu (smotanový tvaroh),
10 dkg cukru,
2×15 g želatíny.
Postup:
Broskyne scedíme zo šťavy.
Asi 2/3 z nich rozmixujeme tyčovým mixérom.
Zvyšok nakrájame na malé kúsky.
Piškóty namáčame v marhuľovej šťave.
Vložte ich do jenskej misy s rozmermi 22 x 22 cm.
Krém:
Smotanu vyšľaháme s cukrom.
Pridáme tvaroh, 1/3 broskyňového pyré a 15g želatíny rozpustenej v marhuľovej šťave.
Dobre premiešame.
Vmiešame nasekané kúsky broskýň.
Krém natrieme na detské piškóty, vrch uhladíme.
Do zvyšného broskyňového pyré vmiešame 15g želatíny rozpustenej v broskyňovej šťave (pripravíme podľa návodu na obale).
Nalejeme na krém a tiež uhladíme.
Náme 1 hodinu odpočívať v chladničke.
Potom nakrájame na kocky a podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)