Výborné slimáky z kysnutého cesta s výbornou náplňou z tvarohu a kyslej smotany.
Jemné, lahodné a vynikajúce.
Objednáva ich u mňa celá rodina.
Potrebujeme:
Kvások:
mlieko polotučné 1,5% – 175 mililitrov
cukor kryštálový – 1 čajová lyžička
múka polohrubá – 1 čajová lyžička
droždie čerstvé – 10 gramov
Cesto:
múka polohrubá – 350 gramov
cukor kryštálový – 20 gramov
soľ
vajce – 1 kus
maslo – 75 gramov
Náplň:
tvaroh – 300 gramov
kyslá smotana hustá – 200 gramov
Vanilkový cukor + cukor podľa chuti
Hrozienka
Ďalej:
1 vajce na potretie
Postup:
V teplom mlieku rozmiešame cukor, múku a droždie.
Necháme vzísť kvások.
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo.
Prilejeme kvások, vypracujeme cesto a necháme prikryté vykysúť na teplom mieste.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát s rozmermi 40×30 cm.
Zľahka ho potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Tvaroh rozmixujeme s kyslou smotanou, osladíme vanilkovým a kryštálovým cukrom podľa chuti a natrieme na plát cesta.
Posypeme hrozienkami a zrolujeme.
Plát cesta nakrájame ostrým nožom na pásiky a uložíme na vymastený plech.
Potrieme zvyšným rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť.