plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohové slimáky ako z bavlnky – najmäkšie na svete: Neopísateľne chutné pečivo, tajomstvo je ukryté v tom úžasne jemnom ceste!

Výborné slimáky z kysnutého cesta s výbornou náplňou z tvarohu a kyslej smotany. Jemné, lahodné a vynikajúce. 

Výborné slimáky z kysnutého cesta s výbornou náplňou z tvarohu a kyslej smotany.

 

 

Jemné, lahodné a vynikajúce.

Objednáva ich u mňa celá rodina.

Potrebujeme:

Kvások:

mlieko polotučné 1,5% – 175 mililitrov

 

 

cukor kryštálový  – 1 čajová lyžička

múka polohrubá – 1 čajová lyžička

droždie čerstvé – 10 gramov

Cesto:

múka polohrubá – 350 gramov

 

 

cukor kryštálový – 20 gramov

soľ

vajce – 1 kus

maslo –  75 gramov

Náplň:

tvaroh – 300 gramov

 

 

kyslá smotana hustá – 200 gramov

Vanilkový cukor + cukor podľa chuti

Hrozienka

Ďalej:

1 vajce na potretie

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame cukor, múku a droždie.

Necháme vzísť kvások.

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo.

 

 

Prilejeme kvások, vypracujeme cesto a necháme prikryté vykysúť na teplom mieste.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát s rozmermi 40×30 cm.

Zľahka ho potrieme rozšľahaným vajíčkom.

 

 

Tvaroh rozmixujeme s kyslou smotanou, osladíme vanilkovým a kryštálovým cukrom podľa chuti a natrieme na plát cesta.

Posypeme hrozienkami a zrolujeme.

Plát cesta nakrájame ostrým nožom na pásiky a uložíme na vymastený plech.

 

 

Potrieme zvyšným rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes