Tvarohové slimáky s kyslou smotanou: Neopísateľne chutné pečivo, tajomstvo je ukryté v tom úžasne jemnom ceste!

Lahodné domáce pečivo z kysnutého cesta, tvarohovej náplne a polevy a smotanovej polevy. Skvelý dezert ku kávičke či popoludňajšej šálke čaju.

Lahodné domáce pečivo z kysnutého cesta, tvarohovej náplne a polevy a smotanovej polevy. Skvelý dezert ku kávičke či popoludňajšej šálke čaju.

Potrebujeme:

350 g polohrubej múky

100 ml vlažného mlieka

3 g sušeného droždia

50 g kryštálového cukru

70 g kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g masla

Štipku soli

Náplň:

500 g hrudkovitého tvarohu

100 g práškového cukru

Na potretie:

1 vajace

N polevu:

200 g kyslej smotany

1 lyžicu práškového cukru

Postup:

Z mlieka, droždia, ½ lyžičky cukru a 3 lyžíc múky pripravíme kvások. V druhej miske zmiešame zvyšný cukor, múku, maslo, smotanu a soľ. Primiešame kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.

Keď cesto vykysne, premiestnime ho na pomúčenú dosku, pemiesime a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. V miske zmiešame tvaroh s cukrom. Túto zmes potom rovnomerne navrstvíme na cesto.

Cesto zrolujeme ako klasickú roládu a následne ho nakrájame na pásiky (široké 1-2 cm).

Pásiky – slimáky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme fóliou alebo utierkou a necháme ešte 30-40 minút podkysnúť.

Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov, kým povrch slimákov nie je zlatistý.

V miske zmiešame kyslú smotanou s 1 lyžicou práškového cukru a touto zmesou potrieme upečené slimáky. Prikryjeme alobalom a necháme ešte niekoľko minút odstáť.

Potom alobal odstránime a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)