TENTO recept pozná len málokto: Najjemejšie tvarohové slimáky s hrozienkami – JEDNA prísada a cesto je neporovnateľné!!

Toto cesto je naozaj fantastické a pritom rozdiel spočíva len v jednej prísade, ktorú doň treba pridať.

 

 

Ide o obyčajný med, vďaka ktorému bude cesto chutiť oveľa lepšie, bude mäkučké a nesmierne jemné.

Vyskúšajte to a presvedčte sa sami!

...

Potrebujeme:

teplé mlieko – 300 ml

múka hladká – 500 – 520 g

sušené droždie – 10 g

cukor – 3-4 lyžice

med – 2 lyžice

soľ – štipka

olej – 50 ml

Náplň:

tvaroh – 360 g

cukor – 2 -3 lyžice. l.

vanilkový cukor – 10 g

hrozienka – 80-100 g

maslo – 20 g

vajce – 1 ks.

Na potretie:

Olej s vaječným žĺtkom + 1 lyžička mlieko

Postup:

Nalejte do hlbokej misy 300 ml mlieka, pridajte 10 g suchého droždia, štipku soli, 4 lyžice cukru.

Dôkladne premiešajte.

 

 

Potom nalejte 50 ml oleja, pridajte dve polievkové lyžice medu.

Postupne pridajte 500-520 g múky.

 

 

Znova premiešajte.

Cesto vymiesime a necháme ho pod utierkou kysnúť hodinu.

Medzitým si pripravíme plnku.

 

 

V samostatnej miske zmiešajte 360 ​​g tvarohu, 3 lyžice cukru, 10 g vanilkového cukru, 20 g masla.

Získajte cesto a vyvaľkajte ho na pracovnej doske.

 

 

Nanesieme vrstvu tvarohovej plnky a rozložíme hrozienka.

Cesto zrolujeme.

Nakrájajte na kúsky.

Jednu stranu ponorte do múky.

Stranou, ktorú sme namočili do múky ukladáme na plech.

 

 

Prikryjeme utierkou a necháme podrásť, kým sa nezohreje rúra.

Keď sú všetky slimáky na plechu vyloženom papierom na pečenie.

Ostáva ich len potrieť a vložiť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút.

Hotové žemle posypeme krupicovým cukrom.

Dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels