TENTO recept pozná len málokto: Najjemejšie tvarohové slimáky s hrozienkami – JEDNA prísada a cesto je neporovnateľné!!

Toto cesto je naozaj fantastické a pritom rozdiel spočíva len v jednej prísade, ktorú doň treba pridať. Ide o obyčajný med, vďaka ktorému bude cesto chutiť oveľa lepšie, bude mäkučké a nesmierne jemné.

Vyskúšajte to a presvedčte sa sami!

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

teplé mlieko – 300 ml

múka hladká – 500 – 520 g

...

sušené droždie – 10 g

cukor – 3-4 lyžice

med – 2 lyžice

soľ – štipka

olej – 50 ml

Náplň:

tvaroh – 360 g

cukor – 2 -3 lyžice. l.

vanilkový cukor – 10 g

hrozienka – 80-100 g

maslo – 20 g

vajce – 1 ks.

Na potretie:

Olej s vaječným žĺtkom + 1 lyžička mlieko

Postup:

Nalejte do hlbokej misy 300 ml mlieka, pridajte 10 g suchého droždia, štipku soli, 4 lyžice cukru a premiešajte.

Potom nalejte 50 ml oleja, pridajte dve polievkové lyžice medu.

pridajte 500-520 g múky a znova premiešajte.

Cesto vymiesime a necháme ho pod utierkou kysnúť hodinu.

 

Medzitým si pripravíme plnku.

V samostatnej miske zmiešajte 360 ​​g tvarohu, 3 lyžice cukru, 10 g vanilkového cukru, 20 g masla.

Získajte cesto a vyvaľkajte ho na pracovnej doske.

Potrieme maslom.

Nanesieme vrstvu tvarohovej plnky a rozložíme hrozienka.

Cesto zrolujeme.

Nakrájajte na kúsky, jednu stranu namočte do múky. Stranou, ktorú sme namočili do múky ukladáme na plech.

Prikryjeme utierkou a necháme podrásť, kým sa nezohreje rúra.

Keď sú všetky slimáky na plechu vyloženom papierom na pečenie, ostáva ich len potrieť a vložiť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút.

Hotové žemle posypeme krupicovým cukrom.

Dobrú chuť!