Toto cesto je naozaj fantastické a pritom rozdiel spočíva len v jednej prísade, ktorú doň treba pridať. Ide o obyčajný med, vďaka ktorému bude cesto chutiť oveľa lepšie, bude mäkučké a nesmierne jemné.
Vyskúšajte to a presvedčte sa sami!
Recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
teplé mlieko – 300 ml
múka hladká – 500 – 520 g
sušené droždie – 10 g
cukor – 3-4 lyžice
med – 2 lyžice
soľ – štipka
olej – 50 ml
Náplň:
tvaroh – 360 g
cukor – 2 -3 lyžice. l.
vanilkový cukor – 10 g
hrozienka – 80-100 g
maslo – 20 g
vajce – 1 ks.
Na potretie:
Olej s vaječným žĺtkom + 1 lyžička mlieko
Postup:
Nalejte do hlbokej misy 300 ml mlieka, pridajte 10 g suchého droždia, štipku soli, 4 lyžice cukru a premiešajte.
Potom nalejte 50 ml oleja, pridajte dve polievkové lyžice medu.
pridajte 500-520 g múky a znova premiešajte.
Cesto vymiesime a necháme ho pod utierkou kysnúť hodinu.
Medzitým si pripravíme plnku.
V samostatnej miske zmiešajte 360 g tvarohu, 3 lyžice cukru, 10 g vanilkového cukru, 20 g masla.
Získajte cesto a vyvaľkajte ho na pracovnej doske.
Potrieme maslom.
Nanesieme vrstvu tvarohovej plnky a rozložíme hrozienka.
Cesto zrolujeme.
Nakrájajte na kúsky, jednu stranu namočte do múky. Stranou, ktorú sme namočili do múky ukladáme na plech.
Prikryjeme utierkou a necháme podrásť, kým sa nezohreje rúra.
Keď sú všetky slimáky na plechu vyloženom papierom na pečenie, ostáva ich len potrieť a vložiť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút.
Hotové žemle posypeme krupicovým cukrom.
Dobrú chuť!