TVAROHOVÉ šišky bez miesenia: Ja ich takto robím už 30 rokov, najjednoduchší recept na výborný dezert!

Vynikajúci recept na tvarohové šišky z jednoduchého a rýchlo cesto, ktoré je jemné, ako obláčik.

 

 

Tieto šišky u nás kraľujú už 30 rokov.

Cesto vôbec netreba miesiť, stačí len zamiešať vareškou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Navyše, určite vás poteší aj to, že šišky pri smažení nenasiaknú zbytočne olejom, môže za to rum pridaný do cesta.

Potrebujeme:

250 g tvaroh (ja som dala hrudkovitý tvaroh)

3 PL cukor kryštálový podľa chuti

soľ

50 g maslo

300 ml mlieko horúce

30 g droždie

1 vajce celé

2 žĺtky

600 g múka hladká špeciál

1/2 dl rum

na vyprážanie:

olej+ bravčová masť

Postup:

 

 

Do misy som dala tvaroh, cukor,soľ a roztopené maslo, všetko dobre vymiešame vareškou.

Pridáme žĺtky a celé vajce.

Pridáme horúce mlieko a všetko spolu dobre premiešame vareškou.

 

 

Do vlažnej hmoty pomrvíme droždie, múku a rum (múku pridávame na dva krát).

Ces premiešame vareškou tak, aby sa cesto múka spojila s ostatnými surovinami.

Vrch cesta poprášime múkou.

 

 

Dáme kysnúť na teplé miesto na 45 min.

Vykysnuté cesto rozvaĺkáme a vykrojíme šišky.

Na panvici zahrejeme olej a bravčovú masť.

 

 

Šišky vkladáme vrchnou stranou dole, zakryjeme pokrievkou a necháme z jednej strany upiecť.

Potom obrátime a dopečieme bez pokrievky.

 

 

Šišky ukladáme na papierový obrúsok.

Podávame so šľahačkou, kyslou smotanou a posypané cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels