Vynikajúci recept na rýchle šišky z tvarohového cesta.
Ich asi najväčšou výhodou je to, že cesto neobsahuje kvasnice a teda nemusí kysnúť.
Chuť je ale naozaj výborná – šišky sú vo výsledku jemné a krásne nadýchané.
Určite skúste tento luxusný recept.
Potrebujeme:
250 g polohrubá múka
250 g tvaroh
2 ks vajce
1 PL práškový cukor
1 ČL vanilkový cukor
2 PL rum
1 ČL sóda bikarbóna
Ďalej:
Rozpustená čokoláda
Čokoládové zdobenie
Poleva podľa chuti
Postup:
Pripravíme si väčšiu misku.
Do misky rozbijeme vajíčka a pridáme cukor (oba druhy).
Pridáme aj tvaroh, rum a všetko pemiešame.
Rum pridaný do cesta spôsobí, že šišky pri vyprážaní nenasiaknu toľko tuku.
Do zmesi pridáme sódu bikarbónu.
A nakoniec aj preosiatu múku.
Ak máte k dispozícii jemný tvaroh, je treba ešte prisypať trochu múky.
Cesto odložíme do chladničky na polhodinu.
Potom rozvaľkáme na 7mm.
Následne povykrajujeme.
Vykrajujeme buď menším pohárom alebo okrúhlou vykrajovačkou.
Nakoniec jednoducho vypražíme v rozpálenom oleji.
Potom už ozdobíme podľa chuti a môže sa podávať.
Ja zbožňujem čokoládovú verziu – čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, vrch šišiek namočím do čokolády a potom ešte posypem strúhanou čokoládou, alebo čokoládovým zdobením.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)