plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohové šišky ako dych, ktoré ani minútu nekysnú: Cesto samá bublinka, na panvici sa krásne nafúknu!

Receptu na tieto šišky som najskôr príliš neverila, pretože cesto je pomerne hutné a šišky nízke. Ale aké bolo moje prekvapenie, keď šišky dala na panvicu – krásne sa nafúknu a cesto bude samá bublinka.

Potrebujeme:

250 g tvaroh hrudkový (už som skúsila aj z jemného tvarohu a boli vynikajúce)

250 g múka polohrubá

1 čl sóda bikarbóna

1 pl cukor práškový

trochu soľ

2 ks vajíčka

3 pl um

1 pl kôra citrónová

Olej na vyprážanie

Postup:

Múku,tvaroh,vajíčka cukor, soľ,jedlu sódu,um,citrónovú kôru,som spracovala v miske a preniesla som si cesto na lopár. Vyformujeme guľu, ktorú necháme oddýchnuť asi 10-15 minút.

Cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1/2 centimetra. Povykrajujeme jednotlivé šišky a v ich strede urobíme jamku. Šišky sú v tejto fáze nízke, ale netreba sa báť, na oleji sa vám krásne nafúknu.

Šišky vyprážame v horúcom oleji – na panvici sa krásne nafúknu a cesto bude vláčne a samá bublinka.

Zdravšia verzia je, keď šišky upečiete na rúre, ako klasické koláče. Sú tiež výborné, namiesto obyčajnej múky môžete použiť polohrubú špaldovú múku.

Najlepšie recepty na dnes