Receptu na tieto šišky som najskôr príliš neverila, pretože cesto je pomerne hutné a šišky nízke. Ale aké bolo moje prekvapenie, keď šišky dala na panvicu – krásne sa nafúknu a cesto bude samá bublinka.
Potrebujeme:
250 g tvaroh hrudkový (už som skúsila aj z jemného tvarohu a boli vynikajúce)
250 g múka polohrubá
1 čl sóda bikarbóna
1 pl cukor práškový
trochu soľ
2 ks vajíčka
3 pl um
1 pl kôra citrónová
Olej na vyprážanie
Postup:
Múku,tvaroh,vajíčka cukor, soľ,jedlu sódu,um,citrónovú kôru,som spracovala v miske a preniesla som si cesto na lopár. Vyformujeme guľu, ktorú necháme oddýchnuť asi 10-15 minút.
Cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1/2 centimetra. Povykrajujeme jednotlivé šišky a v ich strede urobíme jamku. Šišky sú v tejto fáze nízke, ale netreba sa báť, na oleji sa vám krásne nafúknu.
Šišky vyprážame v horúcom oleji – na panvici sa krásne nafúknu a cesto bude vláčne a samá bublinka.
Zdravšia verzia je, keď šišky upečiete na rúre, ako klasické koláče. Sú tiež výborné, namiesto obyčajnej múky môžete použiť polohrubú špaldovú múku.