Krakovské TVAROHOVÉ šišky: Toto je stokrát lepšie, ako klasika z kysnutého cesta – bez čakania a chuť fantastická!

Tieto tvarohové šišky podľa mojej tety Jolanky z Krakova robím už roky. Sú nesmierne mäkučké a fantasticky chutné. Ak máte chuť na niečo naozaj chutné, určite ich skúste. Sú famózne a zvlášť deti sa ich nevedia dojesť.

Potrebujeme:

500 g hrudkovitý tvaroh

4 ks menšie vajcia

4 lyžice rumu

4 lyžice práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžičky sóda bicarbona (nie kopcovité)

500 g polohrubá múka

štipka

soli

džem

práškový cukor

olej na vyprážanie

Postup:

V miske ručne zmiešame všetky suroviny a hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku.

A ho necháme prikryté chvíľu odstáť.

Vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrojíme menšie kolieska / šišky.

Cesto sa niekedy trochu lepí, je treba dobre posypať (záleží od tvarohu a tiež od veľkosti vajec).

Ak sa vám cesto naozaj veľmi lepí, môžete prípadne pridať trochu múky, ale nie veľa, aby šišky neboli ako kameň.

Smažíme ich z oboch strán vo vyššej vrstve oleja dozlatista.

Mali by sa pekne nafúknuť.

Šišky neplníme striekačkou, džem dávam navrch a na tanieri ešte zľahka pocukrujte.

Najlepšie sú teplé, ako všetky šišky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay