30-minútové tvarohové rezy so salkom, úplne bez múky: Keď ich nakrájate, na ostatné zákusky sa hneď zabudne!

Fantastická tvarohová torta bez múky. Na všedné aj slávnostné príležitosti.

Fantastická tvarohová torta bez múky. Na všedné aj slávnostné príležitosti.

Potrebujeme:

Cesto:

5 ks žĺtky

5 ks bielky

60 g cukor kryštálový

120 g orechy vlašské pomleté

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krém:

500 g jemného tvarohu

250 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

100 g Salka (nevareného)

1 lyžičku vanilkovej arómy

Obľúbený likér, koňak alebo rum

Ďalej: scedené čerešne

Postup:

Cesto: Najprv si spravíme orechové cesto: Vaječné bielky vyšľaháme do hustej peny. Potom vyšľaháme do penista vaječné žĺtky  a kryštálový cukor . Postupujeme primiešaním mletých orechov k vyšľahaným žĺtkom.

K zmesi orechov a žĺtkov opatrne (ručne) primiešame penu z bielkov. Miešame od spodku k vrchu tak, aby pena nespadla.

Cesto potom premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech s rozmermi 30 x 35 cm.

Orechové cesto pečieme v predhriatej  rúre 15 minút pri 180 stupňoch. Cesto je po upečení mimoriadne krehké a treba s ním zaobchádzať veľmi opatrne.

Ešte za tepla odstránime papier a zrežeme okraje tak, aby boli okraje čo najrovnejšie. Teraz celý plát rozrežeme na 4 rovnaké diely.

Krém – pripravíme, kým sa cesto pečie: Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.

Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi. Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu. Podľa chuti môžete doladiť.

Vrstvíme zákusok:

Plát cesta, krém, zavárané čerešne podľa chuti, plát cesta, krém, ovocie, plát cesta, krém, plát cesta a krém.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)