Tvarohový krémovník (Slzy anjela): Na oslavy už obyčajný krémeš nepečiem, každý chce len túto penovú bombu!

Tento zákusok tromfne aj klasický krémeš – je neskutočne jemný, lahodný a nadýchaný. Karamelové slizičky sa vytvoria počas pečenia.

Potrebujeme:

cesto:

400 g polohrubej múky
160 g tuku (Hera)
160 g práškového cukru
1 lyžička prášku do pečiva
3 žĺtky

Tvarohová plnka:

0,5 litra mlieka
3 bal. tvarohy vo vaničke
150 g práškového cukru
1 bal. vanilkový cukor
1 bal. vanilkový pudingový prášok
1,5 dl oleja
1 vajce
3 žĺtky

sneh:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 bielkov
6 lyžíc práškového cukru

Postup:

Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto a vyvaľkáme na vymastený a múkou vysypaný plech s veľkosťou 30x40cm.
Tvarohová plnka:
Všetko vyšľaháme, nalejeme na vyvaľkané cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 ° C (asi 25 min, sledujeme).
sneh:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a potom prišľaháme cukor. Tesne pred dopečením natrieme sneh na tvarohovú plnku a dáme ešte piecť maximálne na 10 minút pri miernejší teplote (130 ° C).