plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohové pokušenie s jahodami: Nepečený dezert, ktorý bude hitom letných osláv!

Tento dezert podľa receptu z portálu napadovy.blog bude v lete skutočným pôžitkom.

Netreba ho piecť a je to dokonalá osviežujúca maškrta!

 

 

Potrebujeme:

350 g jahôd

250 g sušienok

80 g masla

20 g želatíny

15 g vanilkového cukru

700 g tvarohu

150 g krupicového cukru

150 g smotany 20% tuku

Na čokoládový krém:

100 g smotany

50 g čokolády

Postup:

1. Sušienky si zomeľte v mixéri alebo pomocou valčeka.

Mali by ste získať sušienkovú drť bez veľkých kúskov. 

 

 

2. Maslo si rozpustite v hrnci.

 

 

3. Pridajte ho k sušienkam.

Vymiešajte dohladka. 

 

 

4. Formu si vysteľte papierom na pečenie a navrstvite sušienky.

Pritlačte dnom pohára.

Odložte do chladničky, kým si pripravíte plnku. 

 

 

5. Tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a smotanu si vyšľaháme mixérom dohladka. 

 

 

6. Želatínu zalejte vodou a nechajte napučať.

Napučanú želatínu vložte do vodného kúpeľa, kým sa úplne nerozpustí a potom ju zmiešajte s tvarohovou hmotou.

7. Polovicu tvarohovej hmoty vložte do formy na vrchnú časť sušienok, potom naukladajte nakrájané jahody.

Prikryte ich druhou vrstvou tvarohovej hmoty.

Odložte do chladničky na 3 hodiny. 

 

 

8. Potom si pripravte čokoládovú polevu:

Vo vodnom kúpeli vymiešate šľahačkovú smotanu s čokoládou dohladka. 

9. Vrch dezertu rovnomerne polejte.

Podľa vkusu ozdobte čokoládovými vločkami alebo kokosom. 

10. Nakrájajte a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes