plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohové mini-ružičky s báječnou chuťou a úplne jednoduchou prípravou: Stačí vám 20 minút!

Výborné pečivo ku kávičke, alebo aj ako sladké raňajky. Navyše, tieto dobrôtka vyzerajú skutočne utešene a preto budú krásnou ozdobou aj na vašom slávnostnom stole. Ich príprava je prekvapivo jednoduchá a rýchla.

Výborné pečivo ku kávičke, alebo aj ako sladké raňajky. Navyše, tieto dobrôtky vyzerajú skutočne utešene a preto budú krásnou ozdobou aj na vašom slávnostnom stole. Ich príprava je prekvapivo jednoduchá a rýchla.

Potrebujeme:

400-450 g hladkej múky – uvidíte podľa konzistencie cesta

250 g tvarohu

100 g masla alebo margarínu

1 šálku kryštálového cukru (prípadne viac podľa chuti)

½ lyžičky jedlej sódy

1 bal. vanilkového cukru

2 žĺtky

Štipku soli

Postup:

Žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom, soľou, tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom.

Nakoniec vmiešame aj múku s jedlou sódou. Vypracujeme cesto, ktoré je jednotné a nelepí sa. S múkou pracujeme podľa potreby, pridávame tak, aby cesto nelepilo.

Cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pohárom z cesta vykrajujeme kruhy, ktoré naskladáme na seba (asi 3 ks) a zrolujeme tak, aby kruhy pripomínali lupene ruže. Potom každý valček prekrojíme na polovicu a okraje ešte trochu zahneme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 130-150 stupňov, asi 20 minút, alebo kým ružičky nie sú na povrchu zlatisté.

Po upečení poprášime cukrom alebo strúhanými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: liveinternet

Najlepšie recepty na dnes