plny-hrniec_transparent_negativ.png

Málokto vie, že treba do cesta lievance pridať aj túto TAJNÚ prísadu: Ako vatička a nikdy neboli lepšie!

Lievance budú nadýchanejšie ako obyčajne. 3 polievkové lyžice nezvyčajného prídavku a budú sa topiť v ústach!

Tvarohové lievance sú perfektný tip na raňajky alebo sladký popoludňajší snack.

 

 

Nadýchané ako obláčik vám pripomenú bezstarostné detstvo a prázdniny u babky.

Máme pre vás recept na teplé, zlatisté lievance, ktoré nemusíte ani hrýzť.

Výnimočný recept na jemné domáce tvarohové lievance z portálu przyslijprzepis.

Lievance sa dokonale hodia na raňajky, obed a popoludňajší snack.

Nikto nad nimi nebude ohŕňať nos.

 

 

Variantov lievancov je toľko, že takmer každý týždeň v roku ich môžete jesť úplne inak ako zvyčajne.

Nemusia byť na báze droždia, aby boli nadýchané a nakysnuté.

Vo vnútri budú mäkké a vlhké vďaka trom polievkovým lyžiciam istej suroviny.

 

 

Ako pripraviť tvarohové lievance ešte chutnejšie?

Tvarohové lievance môžete pripraviť na niekoľko rôznych spôsobov.

Klasický lievanec môžete dochutiť výraznejšie, napríklad škoricou a pridať kúsky jabĺk alebo iného ovocia, prípadne nastrúhať tekvicu.

 

 

Vďaka nej nadobudnú farbu slnka.

Lievance s tvarohom budú chutiť výborne s perníkovým korením a (voliteľne) nastrúhanou mrkvou.

Ak ich naservírujete aj s mascarpone krémom, získate chuť podobnú klasickej mrkvovej torte.

 

 

Spomedzi takýchto syrových lievancov sú jednoznačne najobľúbenejšie „syrniki“.

Chutia vlastne ako mini cheesecaky, pretože okrem múky sa do zmesi pridáva vanilkový cukor.

Syrniki sa podávajú jednoducho s práškovým cukrom ako klasický tvarohový koláč ale s čerstvým ovocím či džemom.

 

 

Aby cesto bolo nadýchanejšie a vlhkejšie, niekedy sa pridáva varená ryža.

Treba ju primiešať do cesta.

Rovnaký postup môžete použiť aj pri príprave tvarohových lievancov podľa nižšie uvedeného receptu.

 

 

Na tvarohové lievance potrebujeme:

1 šálku mlieka

1 šálku hladkej múky

250 g tvarohu

3 PL varenej ryže

2 vajcia

2 PL kryštálového cukru

 

 

Postup:

Do misky nasypeme múku a cukor.

Pridáme vajcia.

Nalejeme mlieko.

 

 

Miešame, kým sa suroviny nespoja a nedosiahneme konzistenciu palacinkového cesta.

Do zmesi pridáme uvarenú ryžu a rozdrobený tvaroh.

Miešame pri nízkej rýchlosti.

 

 

Vezmeme jednu lyžicu cesta a rozložíme ho na panvicu, aby sme vytvorili oválny tvar.

Cesto mierne sploštíme.

Pečieme z oboch strán do zlatista.

 

 

Lievance servírujeme posypané práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes