plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lenivé tvarohové knedličky: Sú jemné, lahodné a hotové hneď – skúste ich s domácimi marhuľami!

Na prípravu treba len 3 prísady a pár minút času. Je to úplne jednoduchý a výborný recept. Odporúčam každému.

Vynikajúci recept na lenivé tvarohové knedličky s rýchlou a jednoduchou prípravou.

 

 

Neváhajte a skúste tento recept.

knedličky sú jemné, mäkučké a extrémne jednoduché na prípravu.

Dajú sa aj plniť, ale my ich pripravujeme najčastejšie bez náplne – vďaka tvarohovému cestu sú fantastické aj samé o sebe.

Potrebujeme:

2 vajcia

500g hrudkovitý tvaroh

50 g strúhanka

50 g detská krupica

100 g hrubá múka

80 g maslo

1/2 balenie prášok do pečiva

štipka soli

Ďalej:

 

 

hrubá múka

na obaľovanie strúhanka

práškový cukor

rozpustené maslo

Voliteľné:

citrónová kôra

ovocie

Postup:

Tvaroh preložíme do misky a vidličkou roztlačíme väčšie časti.

 

 

Ak chcete tvaroh môžete pripraviť kombináciou jemného a hrudkovitého tvarohu – cesto bude ešte jemnejšie.

Ďalej vmiešame dve vajíčka.

Pridáme aj krupicu, strúhanku, hrubú múku a prášok do pečiva.

Nakoniec pridáme aj štipku soli a maslo izbovej teploty.

 

 

Vypracujeme vláčne cesto.

Z cesta vytvarujeme guľky vo veľkosti orechu.

Guľky môžete nechať bez náplne, prípadne môžete robiť ako plnené knedle.

 

 

Vytvarované guľky obalíme v hrubej múke

Do hrnca dáme variť vodu, pridáme lyžičku soli a keď zovrie, vložíme guľky.

Varíme približne 4 minúty a scedíme.

 

 

Na suchej panvici opražíme strúhanku.

Hotové obalíme v opraženej strúhanke a polejeme horúcim maslom.

Na sucho opražená strúhanka získa orieškovú chuť.

 

 

Ide naozaj o vynikajúce jedlo starých materí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes