Vynikajúci recept na lenivé tvarohové knedličky s rýchlou a jednoduchou prípravou.
Neváhajte a skúste tento recept.
knedličky sú jemné, mäkučké a extrémne jednoduché na prípravu.
Dajú sa aj plniť, ale my ich pripravujeme najčastejšie bez náplne – vďaka tvarohovému cestu sú fantastické aj samé o sebe.
Potrebujeme:
2 vajcia
500g hrudkovitý tvaroh
50 g strúhanka
50 g detská krupica
100 g hrubá múka
80 g maslo
1/2 balenie prášok do pečiva
štipka soli
Ďalej:
hrubá múka
na obaľovanie strúhanka
práškový cukor
rozpustené maslo
Voliteľné:
citrónová kôra
ovocie
Postup:
Tvaroh preložíme do misky a vidličkou roztlačíme väčšie časti.
Ak chcete tvaroh môžete pripraviť kombináciou jemného a hrudkovitého tvarohu – cesto bude ešte jemnejšie.
Ďalej vmiešame dve vajíčka.
Pridáme aj krupicu, strúhanku, hrubú múku a prášok do pečiva.
Nakoniec pridáme aj štipku soli a maslo izbovej teploty.
Vypracujeme vláčne cesto.
Z cesta vytvarujeme guľky vo veľkosti orechu.
Guľky môžete nechať bez náplne, prípadne môžete robiť ako plnené knedle.
Vytvarované guľky obalíme v hrubej múke
Do hrnca dáme variť vodu, pridáme lyžičku soli a keď zovrie, vložíme guľky.
Varíme približne 4 minúty a scedíme.
Na suchej panvici opražíme strúhanku.
Hotové obalíme v opraženej strúhanke a polejeme horúcim maslom.
Na sucho opražená strúhanka získa orieškovú chuť.
Ide naozaj o vynikajúce jedlo starých materí.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)