plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto pozná toto tvarohové cesto na knedle, ten ich už inak nerobí: Môžete do nich dať akékoľvek ovocie, sú úžasné!

Výborné ovocné knedle z tvarohového cesta, sú fantasticky jemnučké a lahodné. Inak ich už roky nerobím!

Výborné ovocné knedle z tvarohového cesta, sú fantasticky jemnučké a lahodné. Inak ich už roky nerobím!

Potrebujeme:

12 ks čerstvých jahôd, alebo sliviek

2 kocky mäkkého tvarohu (500g)

hrnček (200 ml) polohrubej múky

múku na vysypanie

1 vajce

1 kocka tvarohu na strúhanie

2 lyžice masla

škoricový cukor

šľahačka na zdobenie soľ

Postup:

Z mäkkého tvarohu, celého vajca a polohrubej múky vypracujeme cesto, ktoré trochu osolíme. Podsypeme a vyvaľkáme šišku, tú nakrájame na 12 rovnakých dielov.

Jednotlivé diely rozvaľkáme, dáme doprostred jahodu a v dlaniach zaguľatíme.

Medzitým si dáme variť vodu, ktorú trochu osolíme. Do vriacej vody vložíme knedle a varíme na miernom ohni 8 minút.

Potom vyberieme a rozkrojíme. Obalíme v škorocovom cukre a opraženej strúhanke.

Polejeme rozpusteným maslom a dozdobíme šľahačkou.

Najlepšie recepty na dnes