plny-hrniec_transparent_negativ.png

Expresné tvarohové BUCHTY bez droždia: Cesto ani minútu nekysne – LEN zamiešať cesto a dať piecť!

Fantasticky rýchle a lahodné buchty bez droždia. Expresne prirpavené, expresne zjedené.

Fantasticky rýchle a lahodné buchty bez droždia. Expresne prirpavené, expresne zjedené.

Do cesta môžete pridať kúsky čokolády, oriešky, kandizované ovocie…

 

 

Buchty sú vynikajúce a podľa receptu z kanálu Sprint Cooking ich zvládne každý.

Potrebujeme:

2 vajcia

250 g tvarohu (hrudkový)

250 g  hladkej múky (1,5 šálky)

5 lyžíc kr. cukru

2 lyžičky prášku do pečiva

1 lyžička vanilkového cukru

Hrsť hrozienok (30 g)

2 lyžice oleja

1 lyžica práškového cukru

Štipka soli

Na potretie:

Vajce

Postup:

V miske rozmiešame dve vajcia s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli.

 

 

Dôkladne rozmiešame metličkou.

Do zmesi pridáme tvaroh.

Dobre premiešame.

Teraz zmes rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.

 

 

Pridáme olej a premiešame.

Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.

Pridáme hrozienka a vypracujeme cesto.

 

 

Cesto rozdelíme na 8 častí.

Každú vyformujeme do tvaru guľky.

 

Buchty formujeme na doske poprášenej múkou.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

Čas pečenia je 20-25 minút, alebo kým buchty nie sú krásne zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes