ZÁZRAČNÉ tvarohové buchty, ktoré nekysnú: Najrýchlejšie cesto BEZ práce – používam ho aj na rožky a koláče!

Vynikajúci recept na extrémne jednoduché a rýchle buchty z tvarohového cesta, ktoré nepotrebujú kysnúť.

 

 

Naplňte ich náplňou podľa chuti, ja odporúčam tvarohovú náplň s hrozienkami.

Ale môžete vyskúšať aj domáci lekvár, mak alebo orechy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

250 g hladká múka

štipka soľ

100 ml mlieko

50 ml olej

100 g kryštálový cukor

180 g jemný tvaroh

1 lyžička prášok do pečiva

1 bal. vanilkový cukor

Plnka:

 

 

2 lyžice práškový cukor

200 g jemný tvaroh

1 a 1/2 lyžice kukuričný škrob

Postup:

Suroviny na plnku vymiešame do jednotnej hmoty a odložíme bokom.

V druhej miske vymiešame všetky suroviny na cesto.

 

 

Ja zvyknem toto cesto pripravovať večer a stojí do rána v chladničke, ale vôbec to nieje potrebné.

Môžete s ním pracovať hneď. To je len môj zlepšovák, ako ušetriť pri príprave cesta na druhý deň viac času.

Cesto rozvaľkáme, nakrájame na obdĺžniky a uložíme pripravenú náplň a posypeme hrozienkami.

 

 

Ja dávam hrozienka pred prípravou namočiť do rumu, ale môžete použiť aj priamo z balenia.

Na náplň zmiešame všetky prísady.

Zrolujeme, alebo len preložíme a spojíme konce a buchty ukladáme na plech s papierom na pečenie.

Vložíme ich do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.

Každý sa samozrejme riadi podľa svojej rúry, čas pečenia sa môže mierne líšiť.

 

 

Ja zvyknem pred pečením posypať aj mandľovými lupienkami.

Hotové buchty poprášime cukrom a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť.

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels