Radšej pripravte z väčšej dávky, príprava len 15 minút: Tvarohová zebra torta bez pečenia, deti ju jednoducho milujú!

Vynikajúci zákusok bez pečenia, ktorý u nás doma milujú hlavne deti - pochutnáte si však na ňom aj vy dospeláci. Príprava je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla, môžete zvoliť variantu bez polevy, alebo s polevou.

Vynikajúci zákusok bez pečenia, ktorý u nás doma milujú hlavne deti – pochutnáte si však na ňom aj vy dospeláci. Príprava je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla, môžete zvoliť variantu bez polevy, alebo s polevou.

Potrebujeme:

400 g tvaroh

200 g práškový cukor

400 g kyslá smotana

150 g maslo

200 g sušienky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 bal. želatína

100 g čokoláda

75 ml smotana na šľahanie

Voliteľné:

Poleva z tmavej a bielej čokolády + tuk

Postup:

Základom sú rozmixované sušienky, do ktorých pridáme rozpustené maslo. 200 g sušienok rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo a poriadne premiešame. Základ navrstvíme na dno okrúhle tortovej formy a odložíme do chladničky.

Kým základ tuhne v chladničke, pripravíme si tvarohové plnky.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Tvaroh, cukor a kyslú smotanu zmiešame v miske, pridáme napučanú želatínu a rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej pridáme rozpustenú čokoládu (čokoládu sme rozpustili v smotane na šľahanie).

Na sušienkový základ striedavo vrstvíme tmavú a svetlú náplň a vytvoríme tak „zebrovanie“. Na vrchu urobíme čiary špáradlom (od vonkajšieho okraja k stredu a naopak). Tortu môžeme nechať aj takto a dať ju stuhnúť do chladničky.

Ak chcete ešte krajší výsledok, odporúčam preliať polevou z tmavej čokolády (čokoláda rozpustená s trochou oleja) a urobiť do nej krúžky z bielej čokolády (čokoláda rozpustená s trochou oleja). Potom urobím čiary špáradlom (od vonkajšieho okraja k stredu a naopak) a dáme stuhnúť, torta je krásne ozdobená.

Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.