Výborné cesto bez gramu múky a minútkový krém. Na vrch dajte ovocie, ktoré máte práve teraz v záhrade – ríbezle, maliny, čerešne….je to len na vás. :-)
Postup:
Cesto:
5 vajec
1 lyžica oleja
1 lyžica vody
5 – 6 lyžíc kakaa
1/2 bal. prášok do pečiva
Krém:
700 g tvaroh jemný
1 veľké bal. (pochúťková) smotana kyslá
1 bal. (za sudena, Dr.Oetker) puding vanilkový
podľa chuti cukor kryštálový
Na vrch:
1 bal. cukrárenská želatína
Ovocný sirup
Sezónne ovocie
Postup:
5 žĺtkov vymiešame s cukrom, olejom a nakoniec ručne vmiešame vyšľahaný sneh, prášok do pečiva a kakao. Cesto dáme do formy a pečieme na 170 °C cca 10 – 15 minút podľa typu rúryj.
Tvaroh, kyslú smotanu a pudingový prášok vymiešame a dosladíme podľa chuti.
Na vychladnutý korpus navrstvíme krém a naň ovocie, ktoré máte. Zalejeme želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale s ovocným sirupom a lejeme polievkovou lyžicou v tenkých vrstvách pomaly na vychladnutú tortu, dáme stuhnúť do chladničky a papáme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto ugotowac