plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčeková tvarohová RÝCHLOVKA s čučoriedkami: Toto je môj najobľúbenejší koláč na svete (RECEPT)!

Tento koláčik milujem – najlepšia bublanina na svete – s tvarohom a akýmkoľvek ovocím, ktoré nájdete doma.

Je fantasticky lahodná, vláčna a taká chutná, že jeden kúsok vám určite bude málo! :-)

 

 

K tomuto receptu ma inšpirovala pani Oľga Kmeťková, ktorá sa so svojim receptom podelila aj na facebooku.

Potrebujeme:

Plech s rozmermi 36×26 cm

1 hrnček kryštálového cukru (250 ml)

2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

3 vajcia

200 mlieka (1 pohár)

200 ml oleja (1 pohár)

Tvarohová plnka:

1 tvaroh

1 menšie vajce

Práškový cukor

Postup:

 

 

Cesto vymiešame v miske:

Postupujeme tak, že najskôr vymiešame vajcia s cukrom.

Potom postupne tekuté prísady.

 

 

A nakoniec viešame sypké.

Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

 

 

Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie.

Výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody – ja som zvolila čučoriedky.

Koláč je vynikajúci aj s jahodami, ríbezľami a jostou.

 

 

Na tvarohovú náplň len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti.

 

 

Ja zvyknem do tvarohu pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany, ale je to samozrejme na vás.

Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.

Vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme  pri teplote 180 stupňov.

Čas pečenia je asi 30-35 minút.

Odporúčam bublaninu sledovať, keďže každá rúra pečie inak.

Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom.

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes