plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohová piškóta ľahká ako pierko: Cesto len vylejte na plech a pridajte ovocie – je to najlepší koláčik pod slnkom!

Tento koláčik milujem – najlepšia piškóta na svete – s tvarohom a akýmkoľvek ovocím, ktoré nájdete doma – ja odporúčam marhule, broskyne, alebo mandarínky.

 

 

Je fantasticky lahodná, vláčna a taká chutná, že jeden kúsok vám určite bude málo! :-)

Potrebujeme:

Plech s rozmermi 36×26 cm

3 vajcia

200 mlieka

200 ml oleja

 

 

1 hrnček kryštálového cukru (250 ml)

2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

Tvarohová plnka:

1 tvaroh

 

 

1 menšie vajce

Práškový cukor

Ovocie:

 

 

Marhule

Broskyňe

Nektárinky

Mandarínky

Čučoriedky

Jahody

Maliny

Poznámka:

Pridať môžete aj mrazené ovocie

Ak použijete kompótované ovocie, uberte cukor

Postup:

Cesto vymiešame (najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké).

Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

 

 

Na cesto uložíme ľubovolné ovocie – výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody.

V tomto prípade ríbezľami.

Na tvarohovú náplň len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti.

 

 

Môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany.

Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.

Vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes