plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohová perinka: Báječný koláč s tvarohovou náplňou, taký jemný, že sa rozpúšťa na jazyku!

Perfektný a jednoduchý dezert z tvarohovej náplne a lístkového cesta. Nadýchaný a taký lahodný, že sa ho nebudete vedieť dojesť!

Perfektný a jednoduchý dezert z tvarohovej náplne a lístkového cesta. Nadýchaný a taký lahodný, že sa ho nebudete vedieť dojesť!

Potrebujeme:

1 balík lístkového cesta – rozvaľkané na 2 rovnako veľké pláty

Náplň:

500 g tvarohu

250 g smotanového syra (môžeme použiť aj kyslú smotanu ako náhradu)

3 vajcia

3 – 4 lyžice práškového cukru (prípadne podľa chuti)

2 bal. vanilkového cukru

1 lyžičku rumu

Citrónovú kôru podľa chuti

100 g hrozienok

Postup:

1 plát cesta uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Smotanový syr zmiešame so žĺtkami, tvarohom, oboma druhmi cukru, hrozienkami, rumom, citrónovou kôrou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do krému.

Krém navrstvíme na plát cesta, uhladíme a prikryjeme druhým plátom.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175-180 stupňov približne 40 minút, alebo kým nebude povrch koláča zlatistý.

Upečený koláčik posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: agendaculinara

Najlepšie recepty na dnes