Tvarohová lahôdka s ovocím: Netreba drahé mascarpone, ani pečený korpus – len čerešne, tvaroh, smotana a máte najlepšiu tortu pod slnkom!

Táto nepečená torta je naša obľúbená rodinná pochúťka. pripravíte ho veľmi rýchlo a jednoducho. Odporúčam.

Potrebujeme:

Na základ:

300 g obyčajných sušienok

200 g roztopeného masla

2 lyžice práškového cukru (alebo podľa chuti)

1 lyžička vanilkový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na tvarohový krém:

500 g čerstvý tvaroh

400 g tekutej smotany na šľahanie (ak nemáte môžete nahradiť aj kyslou smotanou, aj táto verzia je výborná)

1 vanilkový cukor

4 lyžice cukru

1 želatínový stužovač za studena (môžete použiť aj želatínu v plátkoch)

Na vrch:

1 bal želatíny v prášku

Zavárané čerešne + šťavu z ovocia na prípravu želatíny

Postup:

Sušienky rozdrvíme, zmiešame s roztopeným maslom, cukrami a vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú vtlačíme do formy s priemerom 25 cm. Formu je dobré trochu vymastiť maslom, alebo vyložiť papierom na pečenie.

Formu aj so základom vložíme do chladničky, pokiaľ si pripravíme krém.

V miske zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a obyčajným cukrom. Potom primiešame stužovač a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Navrstvíme na korpus a uložíme zavárané ovocie.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, ale namiesto vody ju rozpustíme v ovocnej šťave. Ak chcete viacej želatíny, alebo máte viacej ovocnej šťavy, použite pokojne 2 bal. želatíny v prášku.

Želatínu zahrievaním rozpustíme a nalejeme na krém s ovocím. Necháme stuhnúť a môžete podávať.

zdroj: online-news.ro