Aj keď je to neuveriteľne jednoduché, tento dezert je vynikajúci, chutný a vďaka tvarohu aj zdravý!
Potrebujeme:
9 veľkých maslových sušienok
360 g tvarohu
130 g mäkkého masla
4 lyžice cukru (alebo podľa chuti)
pár kvapiek vanilkovej esencie;
banán
čajová lyžička kakaového prášku (na ozdobu).
Postup:
Dajte tvaroh do misky. Pridajte mäkké maslo (pri izbovej teplote), cukor a vanilkovú esenciu. Všetko premiešajte šľahačom, až kým nedosiahnete homogénnu konzistenciu.
Položte kúsok potravinovej fólie na pracovnú plochu (ak je veľmi tenká, dajte 2-3 vrstvy). Sušienky naň položte tak, aby vytvorili jednotnú vrstvu bez medzier.
Naneste rovnomerne 3/4 tvarohovej zmesi na vrstvu sušienok.
Banán položte na sušienky do stredného radu a mierne ho zlomte (ak je to potrebné), aby bol rovnejší.
Potom sušienky zdvihnite na bokoch a priblížte ich k bočným okrajom, čím získate trojuholníkovú „konštrukciu“.
Zabaľte koláč potravinovou fóliou a chladte asi 30 minút.
Vyberte z chladničky a položte na tanier, pričom odstráňte potravinovú fóliu.
Namažte zvyšným tvarohovým krémom.
Posypte podľa potreby s kakaovým práškom.
Dajte koláč do chladničky na ďalšie 2-3 hodiny.
Potom môžete podávať.