Vynikajúci koláčik, ako stvorený na zahájenie jahodovej sezóny.
Je vynikajúci a hneď hotový – pochutná si celá rodina.
Autorkou receptu je pani Janka.
Potrebujeme:
Piškóta:
2 šálky polohr.múka
1 šálka kr.cukor
1a 1/2 šálka mlieka
1/2 šalky olej
4 celé vajcia
1 kypr.prášok
Na plnku:
1 jemný tvaroh
Práškový cukor podľa chuti
Ďalej:
Jahody alebo iné ovocie
Postup:
Piškótu pripravíme veľmi jednoducho.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme olej, mlieko.
Dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame sypké prísady – preosiatu múku, prášok do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto.
Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Alebo môžeme použiť plech vyložený papierom na pečenie.
Plnka:
Na plnku si jednoducho vymiešame tvaroh s cukrom.
Navrstvíme na piškótu.
Pripravíme si ovocie:
Jahody zbavíme zelených stopiek a dôkladne umyjeme.
Potom jahody nakrájame.
Na vrch koláča uložíme kúsky jahôd a dáme piecť.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Pečieme približne 30 minút, alebo kým sú okraje koláča ružové.
Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)