Tvarohová bublanina, ľahká ako pierko: Za minútku pripravená, mäkučká a chutí božsky!

Vynikajúci koláčik, ako stvorený ku kávičke.

Vynikajúci koláčik, ako stvorený na zahájenie jahodovej sezóny.

Je vynikajúci a hneď hotový – pochutná si celá rodina.

Autorkou receptu je pani Janka.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Piškóta:

2 šálky polohr.múka

1 šálka kr.cukor

1a 1/2 šálka mlieka

1/2 šalky olej

4 celé vajcia

1 kypr.prášok

Na plnku:

1 jemný tvaroh

Práškový cukor podľa chuti

Ďalej:

Jahody alebo iné ovocie

Postup:

Piškótu pripravíme veľmi jednoducho.

 

 

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme olej, mlieko.

Dobre premiešame.

 

 

Nakoniec vmiešame sypké prísady – preosiatu múku, prášok do pečiva.

Vymiešame jednotné cesto.

Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

 

 

Alebo môžeme použiť plech vyložený papierom na pečenie.

Plnka:

Na plnku si jednoducho vymiešame tvaroh s cukrom.

Navrstvíme na piškótu.

 

 

Pripravíme si ovocie:

Jahody zbavíme zelených stopiek a dôkladne umyjeme.

 

 

Potom jahody nakrájame.

Na vrch koláča uložíme kúsky jahôd a dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

 

 

Pečieme približne 30 minút, alebo kým sú okraje koláča ružové.

Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels