Tvarohová bublanina, ľahká ako pierko: Za minútku pripravená, mäkučká a chutí božsky!

6998 0

Vynikajúci koláčik, ako stvorený na zahájenie jahodovej sezóny. Je vynikajúci a hneď hotový – pochutná si celá rodina.

Autorkou receptu je pani Janka.

 

Potrebujeme:

Piškóta:

2 šálky polohr.múka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálka kr.cukor

1a 1/2 šálka mlieka

1/2 šalky olej

4 celé vajcia

1 kypr.prášok

Na plnku:

1 jemný tvaroh

Práškový cukor podľa chuti

Ďalej:

Jahody alebo iné ovocie- umyté a nakrájané

Postup:

Piškótu pripravíme veľmi jednoducho.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme olej, mlieko a dobre premiešame.

Nakoniec vmiešame sypké prísady – preosiatu múku, prášok do pečiva a vymiešame jednotné cesto.

Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie.

Na plnku si jednoducho vymiešame tvaroh s cukrom a navrstvíme na piškótu.

Pripravíme si ovocie – jahody zbavíme zelených stopiek a dôkladne umyjeme.

Potom jahody nakrájame.

Na vrch koláča uložíme kúsky jahôd a dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.

Pečieme približne 30 minút, alebo kým sú okraje koláča ružové.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár