Tvarohová bublanina ľahká ako pierko: Cesto LEN vylejte na plech a pridajte ovocie – je to najlepší koláčik pod slnkom!

1347

Tento koláčik milujem – najlepšia bublanina na svete – s tvarohom a akýmkoľvek ovocím, ktoré nájdete doma.

Je fantasticky lahodná, vláčna a taká chutná, že jeden kúsok vám určite bude málo! :-)

Potrebujeme:

Plech s rozmermi 36×26 cm

3 vajcia

200 mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 ml oleja

1 hrnček kryštálového cukru (250 ml)

2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)

1 bal. kypriaci prášok do pečiva

Tvarohová plnka:

1 tvaroh

1 menšie vajce

Práškový cukor

Postup:

Cesto vymiešame (najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké) a nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na cesto uložíme ľubovoľné ovocie – výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody.

V tomto prípade ríbezľami.

Na tvarohovú náplň len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti.

Ja zvyknem do tvarohu pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany, ale je to samozrejme na vás.

Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme  pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár